HEB JIJ HET AL GEDAAN?

Reflecteren op het afgelopen jaar, op de keuzes die je (wel of niet) gemaakt hebt en hoe dat uitgepakt heeft voor je? De vakantie is daar een mooi moment voor. Even een periode andere dagelijkse bezigheden, waardoor je ‘van een afstandje’ kunt kijken naar hoe het afgelopen (half) jaar voor jou is geweest.

Probeer niet te oordelen, maar laat met een neutrale blik het jaar – en jouw keuzes – voorbijkomen. Wat gaf je energie, en wat niet? Zie je dat je keuzes voor je uitschuift, of heb je juist bewust veranderingen doorgevoerd? Ben je tevreden met hoe je leven er nu uitziet? Wanneer voornemens niet goed uit de verf gekomen zijn, misschien herken je patronen?

Schrijf eens op wat je belangrijk vindt in je werk, in je leven. Hoe ziet je ideale (werk)week eruit? Wanneer je tot de ontdekking komt dat die er toch wel heel anders uitziet dan dat wat je nu doet, is het misschien tijd om veranderingen door te voeren.

Wat zou een eerste stap kunnen zijn? Soms lukt het niet om van de huidige situatie in één stap naar die ideale situatie te gaan. Maar er zijn altijd tussenstappen die ervoor zorgen dat het leven nú al leuker wordt.

Vind je het lastig om die eerste stap te verzinnen? Ik denk graag – gratis – even met je mee.

Fijne vakantie!