VAN LETTERLIJK DE WEG KWIJT NAAR EEN CARRIERESWITCH...

Vandaag herinnert Facebook mij aan een hardlooprondje dat nooit een rondje werd. Ik liep steeds de verkeerde kant op en ben – omdat ik het echt niet meer wist – uiteindelijk maar dezelfde route terug naar huis gelopen.

Zo’n anderhalf jaar na deze poging deed ik de Me.-scan. Wat bleek? Richtingsgevoel is geen natuurlijk talent van mij, om het maar zacht uit te drukken. “Kan het zijn dat je ook niet zo goed bent in het vinden van de weg?” vroeg mijn Me.-scan coach voorzichtig. “Haha, dat kun je wel stellen!”

Fijn, deze bevestiging, maar wat nog veel belangrijker was, was dat ik hierdoor eindelijk begreep waarom ik maar zo aan het jobhoppen was. Ook in mijn werk was mijn richtingsgevoel (visie, toekomstgerichtheid) niet erg aanwezig. En dat bleek behoorlijk lastig als HR manager.

Vol goede moed en enthousiasme begon ik iedere keer weer in een nieuwe functie. In kaart brengen hoe het HR-beleid ervoor stond, processen nalopen, nieuwe HR-instrumenten introduceren, teamleiders aanhaken… “Goh, het voelt alsof je hier al veel langer werkt.” hoorde ik vaak na een paar weken. Ik was in mijn element, zorgde ervoor dat het personeelsbeleid stond als een huis, medewerkers blij, leidinggevenden blij, alles liep lekker.

En dan kwam de vraag: “Waar willen we over drie jaar staan?” Natuurlijk had ik wat ideeën, maar eigenlijk had ik er weinig gevoel bij. Behalve dat ik het er benauwd van kreeg. En zo voelde ik mij keer op keer wat ongemakkelijk aan de MT-tafel en was ik blij als ik weer lekker aan de slag kon gaan. Het gevoel van onbehagen groeide, en uiteindelijk ging ik weer op zoek naar een nieuwe baan, waar ik weer heerlijk de boel op de rit kreeg, om vervolgens weer in het ‘beleidsmoeras’ te zakken.

Ik zag het patroon niet. Voelde me rusteloos en ook wat ondankbaar dat ik iedere keer weer niet tevreden was. Maar toen, in 2019 na mijn Me.-scan, viel alles op zijn plek. Wanneer ik binnenkwam bij een bedrijf gebruikte ik mijn natuurlijke talenten: oplossings- en mensgericht, verbindend en verantwoordelijk. Maar een toekomstgerichte HR-visie had ik niet echt. Logisch dus!

In 2019 heb ik direct het roer omgegooid en ben ik loopbaan- en re-integratiecoach geworden. Omdat de inzichten uit de Me.-scan voor mij zo waardevol waren en zijn, ben ik zelf Me.-Master geworden. Zo help ik zoveel mogelijk mensen vanuit hun natuurlijke kracht te gaan werken. Prachtig werk, ik geniet van ieder gesprek en de stappen die mensen hierna zetten.

Zit jij misschien ook niet op de juiste plek, maar weet je niet wat er wel bij je past? Je kunt de gratis versie van de Me.-scan hier: https://www.talentscan.me/nl/invite/Gratisrapport doen.