Voor wie?

Deze regeling is bedoeld voor iedereen die:
  • 18 jaar of ouder is, en die
  • een opleiding op maximaal MBO 2 niveau heeft afgerond. Dus als je alleen basisonderwijs hebt afgerond, of VMBO, MBO 1 / MBO entree, of MBO 2 kun je meedoen!
Verder maakt het niet uit of je nu aan het werk bent of niet, of dat je als zzp'er werkt. 

Wat levert het je op?

Werken doen we een groot deel van ons leven. Wel zo fijn als je het dan ook naar je zin hebt in je werk!

Als je niet goed weet wat er bij je past, of je hebt het idee dat er weinig anders mogelijk is omdat je niet lang doorgeleerd hebt, dan kan dit traject je zeker helpen om nieuwe mogelijkheden te zien en om de eerste stappen te zetten naar een nieuwe baan of naar zelfstandig ondernemerschap.

Welke banen passen er nog meer bij jou? En hoe kun je die vinden? Is er nog een opleiding nodig en zo ja, bestaan er regelingen waardoor je niet alles zelf hoeft te betalen? Ik kan je ook helpen met je cv en motivatiebrief en tips voor je sollicitatiegesprekken. Zo vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en doe je over een tijdje misschien wel iets heel anders dan je nu doet!

Wat gaan we doen?

  • In vier gesprekken van een uur onderzoeken we jouw interesses, talenten en mogelijkheden.
  • Je doet een interesse- en competentietest met een uitgebreide beroependatabase. We bekijken samen de uitslag en onderzoeken de beroepen die jouw interesse hebben. 
  • De arbeidsmarktscan laat zien of er veel werk is in de sector(en) die jij interessant vindt en hoe het toekomstbeeld is. Ook krijg je inzicht in de bijbehorende salarissen.
  • We maken een mooi cv en een aansprekende motivatiebrief en doen een korte sollicitatietraining.
De registratie start op 1 april en stopt zodra het budget bereikt is. Bij het vorige ontwikkeladviestraject was dit al binnen 24 uur! Wacht dus niet te lang. Als je interesse hebt: mail, bel of app me snel.

Waarom kiezen voor Mariëtte van Joyful @ work?

Met mijn jarenlange ervaring als HR-adviseur en HR-manager in verschillende sectoren weet ik veel van de arbeidsmarkt en zie ik mogelijkheden die jij zelf misschien niet bedacht heb. Ook weet ik hoe je positief opvalt wanneer je gaat solliciteren.

Sinds 2019 werk ik als loopbaan- en re-integratiecoach. Ik help mensen te onderzoeken wat bij ze past en hoe ze die leuke baan kunnen vinden, of hoe ze voor zichzelf kunnen beginnen. Dit doe ik ook met mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. 

In 2020 heb ik de opleiding tot NOLOC Jobcoach behaald. Vorig jaar ben ik bij NOLOC toegelaten als Register Jobcoach.

In principe werk ik vanuit mijn eigen coachruimte in Noorden (tussen Alphen aan den Rijn en Woerden in), maar mocht dit heel lastig voor je zijn, dan kunnen we ook online of op een andere locatie afspreken.
Meld je hier aan of vraag om meer informatie:

Waarom deze regeling?

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil graag dat iedere Nederlander over zijn/haar loopbaan en kansen op de arbeidsmarkt nadenkt. Dit doen ze door steeds een bepaalde doelgroep in de gelegenheid te stellen een gratis loopbaanadvies te krijgen.

De registratie voor deze regeling start op 1 april. De loopbaantrajecten kunnen op 1 mei starten en moeten uiterlijk 31 december 2022 afgerond zijn.