Loopbaantraject

Een loopbaantraject kan op diverse momenten in je (werkende) leven nuttig en verhelderend zijn; wanneer je werk je meer energie kost dan oplevert, bij een re-organisatie of bijvoorbeeld na een ziekte of burn-out. Wanneer je het gevoel hebt dat je werk eigenlijk helemaal niet meer zo bij je past, of wanneer je een vorm van zingeving mist, kun je het traject gebruiken om te onderzoeken hoe je je eigen waarden kunt integreren in je werk. Ook kan de uitkomst zijn dat je kiest voor zelfstandig ondernemerschap.

Iedere loopbaanvraag is anders, dus ook ieder loopbaantraject is uniek. Het loopbaantraject dat hieronder staat beschreven, is vrij praktisch ingestoken. Natuurlijk is er ook aandacht voor belemmerende overtuigingen en ingesleten patronen die niet helpend zijn. In het intakegesprek bespreken we samen waar de focus ligt en hoe jouw loopbaantraject er in grote lijnen uit zal zien.

Hoe ziet een loopbaantraject eruit?
  • We spreken elkaar om kennis te maken en jouw wensen af te stemmen. Dit gesprek is telefonisch of via beeldbellen en is gratis.
  • Je maakt thuis - online - de me.scan;
  • In een ontwikkelgesprek van 1,5 a 2 uur bespreken we jouw me.scan;
  • In een coachgesprek van 1,5 uur halen we kort de belangrijkste informatie uit jouw me.scan op en stellen we persoonlijke doelen vast. We onderzoeken je drijfveren, interesses en ervaring. Zo heb je een duidelijk beeld van jezelf. Eventueel maak je een aanvullende test, bijv. een beroepentest of ondernemersscan;
  • De volgende afspraak gebruiken we om een duidelijke zoekrichting te bepalen inclusief passende functies en gewenst bedrijfsprofiel (cultuur, sector, grootte, regio). 
  • Tijdens de vierde - en laatste - afspraak zorgen we ervoor dat je met een duidelijk cv met aansprekende profieltekst en goede motivatiebrief de deur uit gaat; indien gewenst optimaliseren we je LinkedIn-profiel. Je maakt een actieplan en we bespreken alles wat je nog wilt weten rondom solliciteren.
  • Tussen de afspraken door is contact via WhatsApp of e-mail mogelijk.
Na afronding van het traject weet je waar je van nature goed in bent en in welke omgeving je goed past, je weet van welke werkzaamheden je energie krijgt en hoe je de arbeidsmarkt kunt benaderen op een manier die bij jou past.

Het doel van je loopbaantraject is dat je weer met plezier, duurzaam en vanuit je hart aan het werk kunt. Dit kan in loondienst zijn, maar de conclusie kan ook zijn dat je je eigen onderneming wilt starten.

De kosten voor dit traject bedragen € 795,-- inclusief me.scan en BTW.