Met ‘de reis naar binnen’ komt je werk ook vaak aan bod. Sta je nog wel achter de missie van het bedrijf waar je werkt, passen de werkzaamheden überhaupt wel bij je? 

Bij mij was het niet anders. Nadat ik de laatste jaren een aantal switches binnen het HR-vak had gemaakt, steeds opnieuw op zoek naar het goede gevoel, moest ik de conclusie trekken dat ik het binnen dit werkveld niet meer ging vinden. 

Het begeleiden van mensen binnen de kaders van de organisaties waar ik werkte, was een te krap speelveld geworden. Het verlangen om mensen bij te staan in hun zoektocht en helpen te vinden waar ze écht blij van worden, werd steeds sterker.In 2019 maakte ik zelf de me.scan. Ik was zo onder de indruk van de inzichten die ik uit de scan kreeg, dat ik vrij snel de 'move' van HR naar re-integratiecoach durfde te maken. Het was wel duidelijk dat mijn set aan talenten prima past bij het een-op-een coachen van mensen. Met mijn twaalf jaar ervaring als HR-adviseur en HR-manager leek het me mooi om het aspect van werk er wel bij te blijven betrekken. Ik heb de opleiding tot HBO NOLOC Jobcoach gedaan en ben in 2019 gestart als re-integratieadviseur. 

Een mooi jaar volgde waarin ik hard gewerkt heb en veel geleerd. Ik ontdekte dat ik energie krijg van het begeleiden van mensen die echt naar zichzelf willen kijken. Mensen die in een bewustwordingsproces zitten en de stap naar verandering willen onderzoeken en deze in veel gevallen ook echt gaan zetten. Dit gold voor slechts een klein percentage van de mensen die ik begeleidde. In 2020 besloot ik als zzp'er verder gaan, om zo mijn ‘ideale klant’ beter te kunnen bereiken en op mijn eigen betrokken en zorgvuldige wijze de tijd te kunnen nemen voor iedereen die graag samen met mij aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling wil werken en de weg wil bewandelen naar het werk waar zijn of haar hart een sprongetje van maakt.

Vanaf het moment dat ik zelf de me.scan deed, wist ik dat ik deze bijzondere tool ook in mijn werk wilde gaan inzetten. Sinds 2020 ben ik me.-master 1 en 2 geaccrediteerd en geniet ik ieder gesprek weer van de inzichten en nieuwe mogelijkheden die de deelnemers via de me.scan ontdekken. Mijn oplossingsgerichtheid zorgt er samen met mijn HR-ervaring voor dat we - na het ‘soulsearchen’ -  heel praktische stappen kunnen zetten richting die gewenste baan of het ondernemerschap.

Diploma's en cursussen
  • HBO Personeelsmanagement
  • HBO NOLOC Register Jobcoach
  • Mindfulness- en Compassiecoach
  • me.scan master 1 en 2
  • we.scan master (voor teams)
  • Voice Dialogue
  • Socratisch Coachen
  • Cursus Burn-out
  • Cursus Innerlijk Kind

Samen met Hans, hond Ollie en poes Skye woon ik in het mooie, kleine dorp Noorden, midden in het Groene Hart. Ik wandel veel met Ollie en maak graag foto's van de mooie uitzichten, wolkenluchten en de dieren die ik onderweg zie. Ik hou van zingen en piano spelen en ben graag creatief bezig, o.a. met het intuïtief maken van bijenwasschilderijtjes. Ik eet al jaren vegetarisch en probeer mijn footprint zo klein mogelijk te houden.