me.scan

Wat levert de me.scan je op?

✔️ Direct meer zelfvertrouwen; geloof in je eigen kunnen;
✔️ Je weet in welke omgeving en in welke rol je het best tot je recht komt;
✔️ Tips hoe je je nog onontdekte talenten kunt ontwikkelen;
✔️ Je begrijpt hoe je lastige situaties op een andere manier - vanuit je natuurlijke kracht - kunt benaderen;
✔️ Je weet waar je energie van krijgt en ook wat je energievreters zijn;
✔️ Focus! Zodat je doelgericht je volgende stap kunt zetten.

De me.scan

De me.scan is een snelle en verbazingwekkend scherpe methode om inzicht te krijgen in de mate waarin je je natuurlijke talenten benut. De me.scan bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel kies je uit acht archetypische beelden de beelden die positief op je overkomen en de beelden waar je negatieve gevoelens bij hebt. Deze keuzes geven direct inzicht in je (onbewuste) gedragsvoorkeuren en -allergieën. In het tweede onderdeel van de me.scan kies je uit 24 competenties de 10 competenties die je het best vindt passen bij jouw kwaliteiten. De samenhang tussen de keuzes in de twee gedeeltes van de me.scan laat zien in hoeverre je jouw natuurlijke talenten herkent en in welke mate je deze talenten hebt ontwikkeld. Ook wordt zichtbaar tegen welke belemmeringen en valkuilen je kunt aanlopen zonder dat je je daarvan ten volle bewust bent.

Valkuilen en belemmeringen ontstaan vooral wanneer je gedrag ontwikkelt dat niet bij je natuurlijke voorkeur past. Dit 'aangeleerde gedrag' ontwikkelt zich in de tijd schijnbaar tot een kwaliteit, maar kost je (ongemerkt) veel energie en kan zelfs tot een burn-out leiden. Bovendien blijkt het onder druk vaak niet effectief te zijn. Het aangeleerde gedrag belemmert zelfs de ontwikkeling van je natuurlijke talenten. Hartstikke zonde dus! In het coachgesprek dat volgt op de me.scan wordt je duidelijk waarom je het gedrag hebt aangeleerd dat niet echt bij je past, en ontdek je hoe je meer vanuit je natuurlijke kracht kunt gaan leven (en werken).

Hoe gaat het in zijn werk?
  • Je maakt online de scan (duur max. 20 minuten);
  • De uitslag van de scan wordt in een 1,5 a 2 uur durend gesprek (letterlijk op het coachbord) uitgelegd en besproken;
  • Vervolgens ontvang je een uitgebreide rapportage inclusief visuele weergave en ontwikkeltips;
  • Na vier weken nemen we online de belangrijkste informatie nog een keer door;
  • De kosten voor de me.scan, het ontwikkelgesprek, het uitgebreide rapport en de extra terugkoppeling bedragen € 385,-- inclusief BTW;
  • Een (kort) aanvullend coachingstraject is aan te raden, om zo de opgedane inzichten ook echt te integreren in je leven.

Refresh jouw me.scan

Na een bepaalde periode - bijvoorbeeld na een jaar - kun je jouw me.scan 'refreshen'. Zo kun je zien waar je nu staat ten opzichte van je oorspronkelijke me.scan. Heb je de talenten waarvan je niet wist dat je ze had, al verder ontwikkeld? Is het gelukt om niet-helpend gedrag om te buigen? Hoe gaat het verder met je; ben je (n0g) beter in balans? Een refresh helpt je focus en richting te houden en laat je heel mooi zien hoe je je de afgelopen tijd hebt ontwikkeld.

Een refresh gesprek duurt 1 a 1,5 uur en kost € 175,-- inclusief BTW.

Geïnteresseerd?

Doe alvast de gratis beknopte me.scan en ontdek in welke mate jij je in lijn met je natuurlijke aanleg hebt ontwikkeld én ontvang je eerste ontwikkeltip!

In 2019 maakte ik kennis met de me.scan toen mij tijdens een sollicitatieprocedure werd gevraagd of ik deze scan wilde maken. Natuurlijk wilde ik dat. Het beantwoorden van de vragen kostte me nog geen twintig minuten en ik voelde een lichte teleurstelling. "Wat zou hier nou uit naar voren kunnen komen?" De uitslag van de scan is mij middels het coachbord uitgelegd. Ik was ongelofelijk verrast over de uitslag. Herkenning van dat wat ik al wist, opluchting over dat wat ik beter kan loslaten, motivatie om aan de slag te gaan met mijn nog onontdekte talenten ... er kwam van alles voorbij. Ook wel wat verdriet trouwens. Je ziet zo duidelijk voor je liggen waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt en dat kan best confronterend zijn. Maar wat een enorm waardevolle tool is de me.scan! Nadien heb ik hem enkele keren ingezet, maar omdat ik niet geaccrediteerd was, moest ik de uitleg aan een andere coach overlaten. Ik was vastbesloten de opleiding tot Me.-master 1 te volgen en dat heb ik dan ook gedaan. In 2021 heb ik ook de Me.-master 2. behaald en kan ik mensen nog beter coachen o.b.v. de uitslag van de me.scan. Het is zo mooi om te zien welke inzichten deelnemers krijgen en hoe ze weer nieuwe mogelijkheden zien! - Mariëtte