Workshop Encaustic Art

Nieuwe datum volgt!

Er is plaats voor maximaal 5 personen

Breng je onderbewuste in beeld

Spelen met kleur en kijken wat er ontstaat; encaustic art is een fijne laagdrempelige manier om creatief en intuïtief bezig te zijn. Je hoeft niet te kunnen schilderen en geen plan te hebben. Laat je verrassen door wat er op jouw papier verschijnt en welke boodschap jouw tekening voor je heeft.

Hoe werkt het?

Encaustic betekent inbranden. Het is een eeuwenoude techniek waarbij warme bijenwas in verschillende kleuren op een ondergrond samenvloeit. Vroeger gebruikte men hier spatels voor, tegenwoordig maken we gebruik van een strijkijzertje waarop we de was laten smelten en waarmee  we de was op het papier aanbrengen. Zo ontstaan er prachtige kleurrijke tekeningen.

Met de stylus (een soort soldeerbout met opzetstukjes) kun je - als je dat wilt - details in je tekening aanbrengen. Tijdens de workshop laat ik je de basistechnieken van encaustic zien.

De workshop

De workshop duurt ca. 2 uur. We beginnen met een korte meditatie en uitleg, waarna je zelf aan de slag kunt. Er is koffie/thee met iets lekkers en vanzelfsprekend zijn alle benodigde materialen aanwezig en inbegrepen. Je eigen gemaakte schilderingen neem je na afloop mee naar huis. De kosten zijn € 33,--.

Stuur me even een berichtje (e-mail of app) als je interesse hebt.