NET DOEN ALSOF JE EEN MARATHON LOOPT

Ongeveer elfduizend deelnemers aan de marathon van Mexico-Stad - eind augustus - zijn betrapt op valsspelen.11.000! Uit analyse van gps-trackers is gebleken dat de lopers niet alle checkpoints zijn gepasseerd. Veel van hen zou een deel van het parcours met een auto of het openbaar vervoer afgelegd hebben. Aan de marathon deden 30.000 mensen mee. Ruim een derde van de deelnemers heeft dus delen van het parcours overgeslagen!

“Net doen alsof je de marathon loopt.” Wie houd je dan voor de gek? De organisatie of jezelf? Jezelf toch? Je doet het toch om grenzen te verleggen, jezelf te ontwikkelen, uit te dagen…

Weet je wat ik soms tegenkom? Mensen die net doen of ze een andere baan zoeken. Ze zijn niet tevreden meer over hun werk en voelen dus ergens wel de behoefte om iets anders te gaan doen, maar aan de andere kant is hun situatie wel erg comfortabel en zitten ze eigenlijk ook nog wel goed (genoeg). Ze scrollen wel regelmatig door vacatures, heel af en toe sturen ze misschien eens een e-mail, maar ook zij slaan checkpoints over. En tja, wat zou je anders kunnen doen? Je doet dit al zo lang en je zou niet weten wat je nog meer zou kunnen, laat staan wat je leuk zou vinden.

Dat valt te onderzoeken. Maar dan moet je dus wel al die checkpoints af willen gaan. Echt de diepte in en jezelf nog beter leren kennen. In een loopbaantraject rijd ik je dus niet met de auto naar de finish, maar ik ga wel samen met jou al die checkpoints langs. En zo ontdek je welk werk echt bij je past, welke rol, in welke vorm, welke bedrijfscultuur… en vervolgens kun je heel bewust op zoek of zelf aan de slag.

Als je voelt dat het tijd is om echt in de spiegel te kijken en in beweging te komen, dan help ik je graag! http://www.joyful-at-work.nl/loopbaancoaching/loopbaantraject